Chokladkaka med kolakokostäcke

CHOKLADKAKA MED KOLAKOKOSTÄCKE

Här finns fler goda kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Steg 1, Chokladkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör sist ner det smälta smöret.
  3. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 20 min (Medan kakan gräddas gör du kokostäcke)

*********************************************************

Steg 2, Kokostäcke

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 3 dl riven kokos

Gör så här

  1. Koka ihop allt utom kokos i en kastrull. Låt småkoka i ca 7 min.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner kokos.
  3. Tag ut kakan ur ugnen (när den gräddats i 20 min) 
  4. Bred försiktigt på kokostäcket. Grädda kakan mitt i ugnen 175° ytterligare 20 minLåt chokladkakan bli kylskåpskall innan servering. Servera kakan som den är eller med vispad grädde.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med mjuka kakor

0
10

Havrekakor med dumle

HAVREKAKOR MED DUMLE (10 st) Dumlekakor

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 15 st dumle
  • 150 g smör
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Dela varje dumlekola i 3 bitar.
  2. Smält smör i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan. 
  3. Blanda ner havregryn, strösocker och vaniljsocker. Blanda ner dumle.
  4. Fördela blandningen i 10 st muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 175° i 10 minLåt havrekakorna svalna innan servering, tex i kylen (kakorna behöver svalna för att hålla ihop ordentligt)

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

0
31

Veckosallad

VECKOSALLAD – En god sallad med bla. vitkål och morötter

Testa även dessa sallader – Förslag 1: VITKÅLSSALLAD och förslag 2: VITKÅLSSALLAD

Recept

  • 1 kg morötter
  • 1 litet vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
  • 1 röd paprika
  • 1,5 dl matolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • Salladskrydda
  • Salt och Vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla morötter, vitkål och paprika tunt. Använd tex. matberedare och/eller osthyvel, kniv och rivjärn.
  2. Koka ihop de övriga ingredienserna. Salladskrydda, salt och vitpeppar efter eget tycke.
  3. Blanda ihop blandningen med grönsakerna. Förvara i kylen. Håller minst 1 vecka i bunke med lock.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

2
25