Laxfilé med vitvinsås

laxfilé med vitvinsås
LAXFILÈ MED VITVINSÅS (4 port)

TIPS! Testa även EN SNABBLAGAD LAXRÄTT

 

Recept
  • 4 laxfiléer (125 g/st)
  • Salt och vitpeppar
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk mixad gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk smör
  • Maizena redning BILD HÄR
.
Gör så här:
  1. Salta och peppra laxfiléerna. Lägg i ugnsform.
  2. Skala räkorna.
  3. Koka ihop alla övriga ingredienser till en sås. Ge såsen önskad konsistens med valfri mängd maizena redning.
  4. När buljongtärningen och smöret smält häller du såsen över laxen.
  5. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Toppa laxen med handskalade räkor strax innan servering.
  6. Servera med tex kokt potatis, grön sparris, sockerärtor och sallad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..