ANNONS

Rosenbröd

/

rosenbröd

ROSENBRÖD (32 st) En liten fralla som passar till tex. buffé

TIPS! Testa även mitt goda OSTBRÖD MED CHILI

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 12 – 13 dl vetemjöl

Topping: Ägg och sesamfrön

.
Gör så här:
  1. Smält smör. Häll på mjölk och låt bli fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. 
  3. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Knåda degen på mjölat bakbord. 
  6. Arbeta ut 32 st bullar (dela tex degen i 4 delar och varje del i 8 bitar = 32 st. Degbullarna blir lite större än golfbollar)
  7. Lägg bullarna på två ugnsplåtar. Klipp ett kryss i varje bulle. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön.
  9. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 8 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00