ANNONS

Rör-ihop-kaka med kanel

/

kanelkaka

Hej! Här kommer min kanelgoding som jag berättade om igår. En superenkel och supergod rör-ihop-kaka som blir som en kladdkaka eftersom den inte innehåller något bakpulver och så gräddar jag den på låg värme då blir den perfekt. Till kanelkakan är det gott med en klick vispad grädde och bär, denna gången tog vi hallon för det fanns i frysen. Så här gör ni denna enkla rör-ihop-kakan :

kanelkladdkaka

RÖR-IHOP-KAKA MED KANEL

TIPS! Testa även mina 5-MINUTERS HALLONRUTOR

Recept

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Topping: Kanel

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
  2. Rör ner strösocker, vaniljsocker och salt.
  3. Rör ner ägg. Rör ner vetemjöl.
  4. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö över kanel.
  5. Grädda mitt i ugnen 150° i ca 30 min. Låt svalna och bli kylskåpskall. Förbered gärna dagen innan servering.
  6. Pudra ev. florsocker över kanelkakan. Servera med tex. vispad grädde, hallon och strössel

kanel kaka

kladdkaka rör ihop

rör ihop kaka
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00