Blåbärspaj med smuldeg
BLÅBÄRSPAJ MED SMULDEG
Baka även en god BLÅBÄRSKLADDKAKA
Steg 1, smuldeg
- 100 g smör
- 2 msk strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
Gör så här
Smält smör. Rör ner de övriga ingredienserna. Ställ åt sidan.
*************************************************************
Steg 2, blåbär
- ca 7 dl blåbär frysta eller färska
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
Gör så här
- Häll blåbären i en pajform.
- Vänd runt blåbären med strösocker och potatismjöl.
- Fördela ut smuldegen över blåbären.
- Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Låt pajen vila ca 10 min innan servering. Blåbärspaj är gott till vaniljglass eller vispad grädde eller vaniljvisp
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber
0