ANNONS

Kladdkaka med nonstop och vit choklad

/

kladdkaka vit choklad (3)

KLADDKAKA MED NONSTOP OCH VIT CHOKLAD

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Steg 1, Kladdkaka
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i smöret. 
  2. Häll smeten i smord springform ca Ø 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i kylen.
___________________________________________
Steg 2, Topping
  • ca 2 dl nonstop
  • ca 185 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
Gör så här:
  1. Hack nonstop grovt. Bryt vit choklad i bitar.
  2. Smält ihop vita chokladen med vispgrädde över vattenbad.
  3. Bred ut chokladen på kladdkakan. Strö över nonstop. Tryck till lite så de fastnar. Låt stelna.

Servera med tex. vaniljglass och kolasås (kladdkakan är även god att servera med vispad grädde)

nonstop vit choklad (1)

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00