Kladdkaka med nonstop och vit choklad

KLADDKAKA MED NONSTOP OCH VIT CHOKLAD

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Steg 1, Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i smöret. 
  2. Häll smeten i smord springform ca Ø 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i kylen.

___________________________________________

Steg 2, Topping

  • ca 2 dl nonstop
  • ca 185 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Hack nonstop grovt. Bryt vit choklad i bitar.
  2. Smält ihop vita chokladen med vispgrädde över vattenbad.
  3. Bred ut chokladen på kladdkakan. Strö över nonstop. Tryck till lite så de fastnar. Låt stelna. Servera med tex. vaniljglass och kolasås (kladdkakan är även god att servera med vispad grädde)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
10

Blåbärspaj med smuldeg

BLÅBÄRSPAJ MED SMULDEG

Baka även en god BLÅBÄRSKLADDKAKA

Steg 1, smuldeg

  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn

Gör så här

Smält smör. Rör ner de övriga ingredienserna. Ställ åt sidan.

*************************************************************

Steg 2, blåbär

  • ca 7 dl blåbär frysta eller färska
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Häll blåbären i en pajform.
  2. Vänd runt blåbären med strösocker och potatismjöl.
  3. Fördela ut smuldegen över blåbären.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Låt pajen vila ca 10 min innan servering. Blåbärspaj är gott till vaniljglass eller vispad grädde eller vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber

0
14

Hallonsås

HALLONSÅS

Testa även denna smaskiga KOLASÅSEN

Recept

  • 1 paket frusna hallon (ca 225 g)
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka ihop alla ingredienser under omrörning.
  2. Hallonen ska lösas upp i den heta blandningen. Koka häftigt tills glassåsen tjocknar. I början är såsen väldigt lös men tjocknar efter ett tag, 5-7 min. Servera hallonsåsen varm med vaniljglass

Hitta utan bilder –Lista med cheesecake, glassås & glass

0
13