ANNONS

Kladdkaka med nonstop och vit choklad

/

kladdkaka vit choklad (3)

KLADDKAKA MED NONSTOP OCH VIT CHOKLAD

TIPS! Testa även min PLOPPKLADDKAKA

Steg 1, Kladdkaka
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
.
Gör så här:
  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i smöret.
  4. Häll smeten i smord springform ca Ø 24 cm.
  5. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i kylen.
___________________________________________
Steg 2, Topping
  • ca 2 dl nonstop
  • ca 185 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
.
Gör så här:
  1. Hack nonstop grovt.
  2. Bryt vit choklad i bitar.
  3. Smält ihop vita chokladen med vispgrädde över vattenbad.
  4. Bred ut chokladen på kladdkakan. Strö över nonstop. Tryck till lite så de fastnar. Låt stelna.
  5. Servera med vaniljglass och kolasås (även god att servera med vispad grädde)
nonstop vit choklad (1)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00