Rabarbermuffins med vit choklad

rabarber (2)

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD (12 st)

Rör ihop smeten i en kastrull. Skala rabarber om skalet är tjockt, späda rabarber behöver inte skalas.

 

Recept

  • 75 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning: 100 g hackad vit choklad och 2-3 dl skivade sockrade rabarber

.

Gör så här:

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Rör ner vispgrädde, strösocker och vaniljsocker.
  3. Rör ner ett ägg i taget.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  5. Fördela hälften av smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
  6. Skiva rabarber (ca 0,5 cm) Blanda med lite strösocker.
  7. Fördela rabarber och hackad vit choklad över smeten. Täck med resten av smeten över.
  8. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Servera gärna muffinsen ljummen med pudrat florsocker på toppen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..