Potatistårta med basilika och vitlök

Hej och god fortsättning på det nya året ♥ Idag vill jag tipsa er om en enkel och supergod potatistårta som är en favorit hos oss. Den är så smakrik och god. Bäst av allt är att den går att förbereda dagen innan servering.

När man sedan ska äta potatistårtan kan man värma den i ugnen på ungefär 150°-175° tills den är genomvarm. Man kan värma hela tårtan på en gång eller dela den i portionsbitar.

POTATISTÅRTA

Klä springformen med bakplåtspapper om den inte är helt tät.

Gör även mycket goda POTATISRULLAR

Recept

  • 1 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad basilika
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Skala potatis. Skär i tunna skivor.
  2. Blanda ihop pressad vitlök, persilja, basilika, salt, vitpeppar och riven ost.
  3. Vara skivad potatis (3 lager) och oströra (2 lager) i en smord springform Ø ca 24 cm. Börja och avsluta med ett lager potatis.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde. Häll det över potatisen.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° tills potatisen är mjuk (ca 1,5 timme) Potatistårta kan tillagas dagen innan servering och sedan värmas upp vid servering. Smidigt!

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Eftersom jag gillar att förbereda så gjorde jag min potatistårta kvällen innan servering. Här ser ni hur den såg ut precis efter jag tagit ut den från ugnen. Det doftar helt fantastiskt gott i köket av basilika och vitlök. Mmmm… Hoppas att ni blir sugna på att testa.

2
25

Rabarbermuffins med vit choklad

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD (12 st)

Rör ihop smeten i en kastrull. Skala rabarber om skalet är tjockt, späda rabarber behöver inte skalas. Lycka till med dessa goda muffins 😛

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Recept

  • 75 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning : 100 g hackad vit choklad och 2-3 dl skivade sockrade rabarber

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Rör ner vispgrädde, strösocker och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Fördela hälften av smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
  4. Skiva rabarber (ca 0,5 cm) Blanda med lite strösocker.
  5. Fördela rabarber och hackad vit choklad över smeten. Täck med resten av smeten över.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Servera gärna muffinsen ljummen med pudrat florsocker på toppen.

Följ länken för fler muffinsrecept25 recept på muffins

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med bär och rabarber

0
14

Cornflakeskakor

CORNFLAKESKAKOR (ca 14 st) Sega som kola 😛

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sirap
  • 1 dl kakao
  • 7 dl cornflakes

Gör så här

  1. Koka ihop smör, strösocker, sirap och kakao. Koka under omrörning i ca 3 min.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner cornflakes. Skeda upp i formar. Låt stelna i kylskåp.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

0
22