ANNONS

Potatistårta med basilika och vitlök

/
tårta potatis

Hej och god fortsättning på det nya året ♥ Idag vill jag tipsa er om en enkel och supergod 

potatistårta

 som är en favorit hos oss. Den är så smakrik och god.

Bäst av allt är att den går att förbereda dagen innan servering.

När man sedan ska äta potatistårtan kan man värma den i ugnen på ungefär 150°-175° tills den är genomvarm. Man kan värma hela tårtan på en gång eller dela den i portionsbitar. 

potatisbakelse

POTATISTÅRTA

Klä springformen med bakplåtspapper om den inte är helt tät.

Gör även mycket goda POTATISRULLAR

Recept

  • 1 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad basilika
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Skala potatis. Skär i tunna skivor.
  2. Blanda ihop pressad vitlök, persilja, basilika, salt, vitpeppar och riven ost.
  3. Vara skivad potatis (3 lager) och oströra (2 lager) i en smord springform Ø ca 24 cm. Börja och avsluta med ett lager potatis.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde. Häll det över potatisen.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° tills potatisen är mjuk (ca 1,5 timme) Potatistårta kan tillagas dagen innan servering och sedan värmas upp vid servering. Smidigt!

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

potatistårta

Eftersom jag gillar att förbereda så gjorde jag min 

potatistårta

 kvällen innan servering.

Här ser ni hur den såg ut precis efter jag tagit ut den från ugnen. Det doftar helt fantastiskt gott i köket av basilika och vitlök. Mmmm… Hoppas att ni blir sugna på att testa.

potatiskaka
potatis ugn
potatiskakan

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00