ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatistårta med basilika och vitlök

/

Hej och god fortsättning på det nya året ♥ Idag vill jag tipsa er om en enkel och supergod potatistårta som är en favorit hos oss. Den är så smakrik och god. Bäst av allt är att den går att förbereda dagen innan servering.

När man sedan ska äta potatistårtan kan man värma den i ugnen på ungefär 150°-175° tills den är genomvarm. Man kan värma hela tårtan på en gång eller dela den i portionsbitar.

POTATISTÅRTA

Klä springformen med bakplåtspapper om den inte är helt tät.

Gör även mycket goda POTATISRULLAR

Recept

  • 1 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad basilika
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Skala potatis. Skär i tunna skivor.
  2. Blanda ihop pressad vitlök, persilja, basilika, salt, vitpeppar och riven ost.
  3. Vara skivad potatis (3 lager) och oströra (2 lager) i en smord springform Ø ca 24 cm. Börja och avsluta med ett lager potatis.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde. Häll det över potatisen.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° tills potatisen är mjuk (ca 1,5 timme) Potatistårta kan tillagas dagen innan servering och sedan värmas upp vid servering. Smidigt!

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Eftersom jag gillar att förbereda så gjorde jag min potatistårta kvällen innan servering. Här ser ni hur den såg ut precis efter jag tagit ut den från ugnen. Det doftar helt fantastiskt gott i köket av basilika och vitlök. Mmmm… Hoppas att ni blir sugna på att testa.

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00