ANNONS

Mjuk rabarberkaka

/

rabarberkaka (5)

MJUK RABARBERKAKA – Ett topprecept med rabarber ♥

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Steg 1
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 liter rabarber

Gör så här

  1. Skala och skiva rabarber i ca 1 cm bitar. Smält smör. Låt svalna lite. 
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smält smör och vetemjöl.
  3. Häll smeten i smord springform (Ø ca 24 cm) Tryck ner rabarberbitar.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 30 min. Medan kakan gräddas gör du steg 2.

*****************************************************************

Steg 2
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk smör (ca 10 g)
Gör så här
  1. Koka vispgrädde, strösocker och smör på medelvärme i ca 15 min (rör lite då och då)
  2. Bred ut blandningen på rabarberkakan.
  3. Ställ in i ugnen igen 175° grädda i 10 minuter till. Låt svalna i formen (godast kylskåpskall) Servera rabarberkaka som den är eller med en klick vaniljvisp

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00