Mjuk rabarberkaka
MJUK RABARBERKAKA – Ett topprecept med rabarber ♥
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Steg 1
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 liter rabarber
Gör så här
- Skala och skiva rabarber i ca 1 cm bitar. Smält smör. Låt svalna lite.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smält smör och vetemjöl.
- Häll smeten i smord springform (Ø ca 24 cm) Tryck ner rabarberbitar.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 30 min. Medan kakan gräddas gör du steg 2.
*****************************************************************
Steg 2
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 msk smör (ca 10 g)
Gör så här
- Koka vispgrädde, strösocker och smör på medelvärme i ca 15 min (rör lite då och då)
- Bred ut blandningen på rabarberkakan.
- Ställ in i ugnen igen 175° grädda i 10 minuter till. Låt svalna i formen (godast kylskåpskall) Servera rabarberkaka som den är eller med en klick vaniljvisp
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
0