Mjuk rabarberkaka

rabarberkaka (5)

MJUK RABARBERKAKA – Ingår i Ediths Bästa 😀

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

 

Steg 1:
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 liter rabarber

 

Gör så här:

  1. Skala och skiva rabarber i ca 1 cm bitar.
  2. Smält smör. Låt svalna lite. 
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smält smör och vetemjöl.
  4. Häll smeten i smord springform (Ø ca 24 cm) Tryck ner rabarberbitar.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i 30 min. Medan kakan gräddas gör du steg 2.

*****************************************************************

Steg 2:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk smör (ca 10 g)
.
Gör så här:
  1. Koka vispgrädde, strösocker och smör på medelvärme i ca 15 min.
    (rör lite då och då)
  2. Bred ut blandningen på rabarberkakan.
  3. Ställ in i ugnen igen 175° grädda i 10 minuter till.
  4. Låt svalna i formen (godast kylskåpskall)
  5. Servera rabarberkakan som den är eller med en klick vaniljvisp
LOADING..