ANNONS

Pavlova

/

pavlova (2)

PAVLOVA – Toppas med ca 3 dl vispgrädde och jordgubbar

Baka även en fantastisk PINOCCHIOTÅRTA

Marängbotten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron
Gör så här
  1. Vispa äggvitor till ett hårt skum.
  2. Tillsätt strösocker och citronsaft. Vispa lite till.
  3. Rita av en tallrik (Ø ca 22 cm) på ett bakpapper. Bred ut marängsmeten inuti cirkeln. Håll dig innanför det ritade strecket så det inte färgar av sig på marängen.
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 1 timmeLåt marängbotten svalna innan du tar bort pappret

**************************************************************

Chokladkolasås
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 g smör
Gör så här
  1. Koka ihop alla ingredienser utom smör i en kastrull. Rör och småkoka tills såsen tjocknar (minst 10 min)
  2. Rör sedan ner smöret. Låt svalna.
  3. Bred ut chokladkolasåsen på marängbotten. Toppa med vispad grädde och valfri mängd jordgubbar (eller andra bär och ev. pistagenötter) Ät och njut 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00