Pavlova

PAVLOVA – Toppas med ca 3 dl vispgrädde och jordgubbar
Baka även en fantastisk PINOCCHIOTÅRTA
Marängbotten
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk pressad citron
Gör så här
- Vispa äggvitor till ett hårt skum.
- Tillsätt strösocker och citronsaft. Vispa lite till.
- Rita av en tallrik (Ø ca 22 cm) på ett bakpapper. Bred ut marängsmeten inuti cirkeln. Håll dig innanför det ritade strecket så det inte färgar av sig på marängen.
- Grädda mitt i ugnen 150° i 1 timme. Låt marängbotten svalna innan du tar bort pappret
**************************************************************
Chokladkolasås
- 0,5 dl kakao
- 1 dl strösocker
- 1 dl sirap
- 1 dl vispgrädde
- 10 g smör
Gör så här
- Koka ihop alla ingredienser utom smör i en kastrull. Rör och småkoka tills såsen tjocknar (minst 10 min)
- Rör sedan ner smöret. Låt svalna.
- Bred ut chokladkolasåsen på marängbotten. Toppa med vispad grädde och valfri mängd jordgubbar (eller andra bär och ev. pistagenötter) Ät och njut 😛
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

0