Pavlova

pavlova (2)

PAVLOVA – Toppas med ca 3 dl vispgrädde och jordgubbar

TIPS! Testa även min goda PINOCCHIOTÅRTA

 

Marängbotten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron
.
Gör så här:
  1. Vispa äggvitor till ett hårt skum.
  2. Tillsätt strösocker och citronsaft. Vispa lite till.
  3. Rita av en tallrik (Ø ca 22 cm) på ett bakpapper. Bred ut marängsmeten inuti cirkeln. Håll dig innanför det ritade strecket så det inte färgar av sig på marängen.
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 1 timmeLåt marängbotten svalna innan du tar bort pappret

**************************************************************

Chokladkolasås
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 g smör
.
Gör så här:
  1. Koka ihop alla ingredienser utom smör i en kastrull. Rör och småkoka tills såsen tjocknar (minst 10 min)
  2. Rör sedan ner smöret. Låt svalna.
  3. Bred ut chokladkolasåsen på marängbotten. Toppa med vispad grädde och valfri mängd jordgubbar (eller andra bär och ev. pistagenötter) Ät och njut 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..