ANNONS

Potatispaj

/
potatispaj (2)

POTATISPAJ 

Samla ihop potatisrester från veckans middagar och gör en god potatispaj. Kan serveras istället för potatisgratäng.

.

Bakaävengoda OSTFRALLOR MED POTATIS

.

Fyllning

  • Kokt potatis (ca 700 g)
  • 4 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 150 g riven ost (gärna lagrad)
  • Salt och vitpeppar

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg: Arbeta ihop allt till pajdegen. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm. Nagga. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 225° i 10 min. Sänk sedan ugnen till 200°
  3. Fyllning : Skiva potatis och fyll pajskalet med skivorna.
  4. Vispa ihop ägg, vispgrädde, ost, salt och vitpeppar (ca 0,5 tsk salt och 2 krm vitpeppar) Häll blandningen över potatisen.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 200° i ca 30 min. (tills äggstanningen stelnat)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00