Potatispaj
POTATISPAJ
Samla ihop potatisrester från veckans middagar och gör en god potatispaj. Kan serveras istället för potatisgratäng.
Bakaävengoda OSTFRALLOR MED POTATIS
Fyllning
- Kokt potatis (ca 700 g)
- 4 ägg
- 2,5 dl vispgrädde
- 150 g riven ost (gärna lagrad)
- Salt och vitpeppar
Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop allt till pajdegen. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm. Nagga. Ställ in i kylen i 30 min.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 225° i 10 min. Sänk sedan ugnen till 200°
- Fyllning : Skiva potatis och fyll pajskalet med skivorna.
- Vispa ihop ägg, vispgrädde, ost, salt och vitpeppar (ca 0,5 tsk salt och 2 krm vitpeppar) Häll blandningen över potatisen.
- Grädda pajen mitt i ugnen 200° i ca 30 min. (tills äggstanningen stelnat)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker
0