ANNONS

Potatispaj

/

potatispaj (2)

POTATISPAJ – Baka även goda OSTFRALLOR MED POTATIS

Samla ihop potatisrester från veckans middagar och gör en god potatispaj. Kan serveras istället för potatisgratäng till exempel 😀 Mycket god!

.

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
.
Gör så här:
Arbeta ihop allt. Tryck ut degen i en springform ca Ø 24 cm. Nagga. Ställ i kylen i 30 min
***************************************************************
.
Fyllning
  • Kokt potatis (ca 700 g)
  • 4 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 150 g riven ost (gärna lagrad)
  • Salt och vitpeppar
.
Gör så här:
Förgrädda pajskalet 225° i 10 min. Skiva potatisen och fyll pajskalet med skivorna. Sänk ugnen till 200°
.
Vispa ihop ägg, vispgrädde, ost, salt och vitpeppar. Ca 0,5 tsk salt och 2 krm vitpeppar.
.
Häll äggstanningen över potatisen. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min eller tills äggstanningen stelnat.
0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00