ANNONS

Bakpotatis med knaperstekt bacon

/

bakad potatis bacon

BAKPOTATIS MED KNAPERSTEKT BACON

Bakpotatis med knaperstekt bacon är ett jättegott tillbehör till stekt eller grillat kött eller kyckling. Hur du mosar potatisarna, fint eller grovt, avgör du själv.

Recept

  • 4 bakpotatisar
  • 1 paket bacon (ca 140 g)
  • 2 msk vispgrädde
  • Smör (ca 2 msk)
  • Salt och vitpeppar
  • 2 äggulor

.

Gör så här:
  1. Nagga potatisen och lägg dem på ett ugnsgaller.
  2. Ugnsbaka långt ner i ugnen 225° i ca 1 timme (tills potatisen är mjuk)
  3. Klipp bacon i bitar. Knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skär ett kryss i potatisen. Gröp försiktigt ur innanmätet. Mosa med en gaffel ihop med vispgrädde och smör. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Blanda ner äggulor och bacon. Lägg tillbaka den mosade potatisen i skalen igen. 
  6. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Strö ev. över lite hackad persilja eller gräslök innan servering.

TIPS! Av äggvitorna som blir över kan du baka DENNA KAKAN

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00