ANNONS

Rostad färskpotatis

/
rostad färskpotatis (1)

ROSTAD FÄRSKPOTATIS

Recept

  • 1 kg färskpotatis
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 msk torkade örtkryddor (ex. se bild)
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen. Lägg i ugnsform.
  2. Blanda olivolja och örtkryddorna.
  3. Häll oljan över potatisen. Blanda runt. Strö över valfri mängd flingsalt.
  4. Rosta mitt i ugnen 250° i ca 40 min Skaka runt potatisen efter halva tiden. Potatisen ska bli mjuk och gyllenbrun. Tillagningstiden varierar efter storleken på potatisen.
  5. Skaka runt potatisen när den är färdigrostad. Strö ev. över mer örtkryddor och salt. Låt vila lite innan servering.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00