ANNONS

Sesamkransar

/
sesamkransar

Tjoho! Hej kompisar ♥ Jag är så glad för idag kan jag ge er ett recept som fått hoppa in i EDITHS BÄSTA Jag fick en idé, jag testade och det blev så galet gott!

Ett nytt brödrecept och jag kallar det för sesamkransar eftersom brödet är format som små kransar och alldeles fulla med sesamfrön. Ljust bröd blir så gott med sesamfrön tycker jag. Sesamfrön kan ni köpa i stora förpackningar. Kolla i hälsokosthyllan i mataffären.

sesamsnurror

SESAMKRANSAR (12 st)

Baka även mina goda KALLJÄSTA OSTFRALLOR

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Topping : mjölk och sesamfrön

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på vatten. Värm till fingervarmt.
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  3. Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar.
  5. Rulla ut varje bit så de blir ca 25 cm långa. Lägg ihop dem två och två och tvinna ihop. Forma till kransar.
  6. Doppa varje krans i mjölk och sedan i sesamfrön. Låt jäsa i 30 min under bakduk på ugnsplåtar.
  7. Grädda mitt i ugnen 225° i 12-14 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

steg för steg bilder

Degen delas i 24 bitar. För att få jämnstora degbitar är det enklast att dela den jästa degen i två delar och sedan dela dem delarna på mitten. Då har ni 4 delar. De fyra delarna delar ni sedan i 6 bitar/del.

Rulla ut varje degbit (ca 25 cm) och följ beskrivningen i kollaget och läs texten ovan.

kransar
bröd sesamfrön
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00