Sesamkransar

sesamkransar
Tjoho! Hej alla. Jag är så glad för idag kan jag ge er ett recept som fått hoppa in i EDITHS BÄSTA. Jag fick en idé, jag testade och det blev så galet gott!

Ett nytt brödrecept och jag kallar det för sesamkransar eftersom brödet är format som små kransar och alldeles fulla med sesamfrön. Ljust bröd blir så gott med sesamfrön tycker jag. Sesamfrön kan ni köpa i stora förpackningar. Kolla i hälsokosthyllan i mataffären. Här kommer receptet :

sesamsnurror

SESAMKRANSAR (12 st)

TIPS! Testa även mina KALLJÄSTA OSTFRALLOR

 

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Topping: mjölk och sesamfrön

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på vatten. Värm till fingervarmt.
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  3. Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar.
  5. Rulla ut varje bit så de blir ca 25 cm långa. Lägg ihop dem två och två och tvinna ihop. Forma till kransar.
  6. Doppa varje krans i mjölk och sedan i sesamfrön.
  7. Låt jäsa i 30 min under bakduk på ugnsplåtar.
  8. Grädda mitt i ugnen 225° i 12-14 min.

 

Nedan ser ni steg för steg bilder

steg för steg bilder
Degen delas i 24 bitar. För att få jämnstora degbitar är det enklast att dela den jästa degen i två delar och sedan dela dem delarna på mitten. Då har ni 4 delar. De fyra delarna delar ni sedan i 6 bitar/del.

Rulla ut varje degbit (ca 25 cm) och följ beskrivningen i kollaget och läs texten ovan.

kransar

bröd sesamfrön
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..