ANNONS

Hallon och blåbärsrutor

/

baka i långpanna (2)

HALLON OCH BLÅBÄRSRUTOR – Tips från min syster 😀

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Steg 1, Smuldeg

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Gör så här:

  1. Arbeta med fingertopparna ihop alla ingredienser till en smuldeg.
  2. Fördela hälften av smuldegen i en smord ugnsform, ca 20×30 cm (lägg ett bakpapper i botten så lossnar kakan lätt efter gräddning)

*****************************************************************

Steg 2, Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsena, majsstärkelse
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär

(använd färska eller upptinade bär)
.

Gör så här:

  1. Rör ihop fyllningen. Bred ut den över smuldegen.
  2. Avsluta med resten av smuldegen på toppen.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Låt kakan svalna. Skär i valfria stora rutor.

Servera bärrutor som en kaka att äta med handen eller servera med vaniljvisp

.

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Här hittar ni fler godsaker – Kategori SÖTT

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00