Hallon och blåbärsrutor

HALLON OCH BLÅBÄRSRUTOR – Tips från min syster 😀

Här finns fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Steg 1, Smuldeg

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Arbeta med fingertopparna ihop alla ingredienser till en smuldeg.
  2. Fördela hälften av smuldegen i en smord ugnsform, ca 20×30 cm (lägg ett bakpapper i botten så lossnar kakan lätt efter gräddning)

*****************************************************************

Steg 2, Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsena, majsstärkelse
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär (använd färska eller upptinade bär)

Gör så här

  1. Rör ihop fyllningen. Bred ut den över smuldegen.
  2. Avsluta med resten av smuldegen på toppen.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45min.Låt kakan svalna. Skär i valfria stora rutor. Servera bärrutor som en kaka att äta med handen eller servera medvaniljvisp.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Här finns även en Lista med mjuka kakor

0
13

Fiskpinnar

FISKPINNAR 

Perfekt fyrkantig form blir det inte när man gör egna fiskpinnar. Det ser hemlagat och gott ut så stort plus för det.

Recept

  • 400 g torskfilé (färsk eller tinad)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skär torskfilén i avlånga bitar (Ungefär i storleken som butiksköpta fiskpinnar)
  2. Rulla runt bitarna i vetemjöl blandat med salt.
  3. Vispa med en gaffel upp äggen. Häll ströbröd på ett fat.
  4. Doppa filébitarna i ägg. Rulla sedan i ströbröd.
  5. Stek fiskpinnarna i smör. Stek gyllenbrunt ca 2 min/sida strax under medelvärme. Dela största fiskpinnen i mitten för att se att de är klara. Servera med tex. potatismos, ketchup och gurka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

0
7

Falukorv i ugn med zucchini

FALUKORV I UGN MED ZUCCHINI (ca 6 port)

Laga även mycket goda FALUKORVSKOTTAR

Recept

  • 1 ring falukorv (ca 800 g)
  • Senap och ketchup
  • 3 tomater
  • 1 liten zucchini
  • 1 förp. krossade tomater
  • 1 dl creme fraiche (34%)
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Skär falukorv, tomter och zucchini i skivor. Varva allt i en rund ugnsform.
  2. Tryck ut en klick senap och ketchup på varje falukorvskiva.
  3. Blanda krossade tomater, creme fraiche, socker, salt och vitpeppar. Häll såsen i mitten av formen. 
  4. Toppa falukorven med valfri mängd riven ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg, ca 30 min. Servera med tex. bostongurka, grönsallad och potatismos

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

2
8