Kålpudding
KÅLPUDDING (ca 6 port)
Gör även en god KÅLPUDDING I STEKPANNA
Recept
- ½ gul lök
- 1 ägg
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- 0,75 msk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 2 msk potatismjöl
- 1 kg köttfärs
Topping : 1 vitkålshuvud (ca 1,5 kg) 0,5 dl sirap, salt och vitpeppar
Gör så här
- Rör ihop allt utom köttfärs och topping. Låt svälla i 10 min. Arbeta in färsen.
- Skär vitkål i bitar. Smörstek dem mjuka. Häll på vatten lite då och då under stekningen, ca 1 dl. Salta och peppra. Rör i sirap. Låt sjuda några minuter.
- Fördela hälften av vitkålen i en smord ugnsform. Bred ut färsen över vitkålen. Avsluta med resten av kålen över färsen.
- Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Servera med tex. kokt potatis, lingonsylt och gräddsås
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
0
4