ANNONS

Kålpudding

/

kålpudding (3)

KÅLPUDDING (ca 6 port)

Gör även en god KÅLPUDDING I STEKPANNA

Recept

  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 kg köttfärs

Topping : 1 vitkålshuvud (ca 1,5 kg) 0,5 dl sirap, salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom köttfärs och topping. Låt svälla i 10 min. Arbeta in färsen.
  2. Skär vitkål i bitar. Smörstek dem mjuka. Häll på vatten lite då och då under stekningen, ca 1 dl. Salta och peppra. Rör i sirap. Låt sjuda några minuter.
  3. Fördela hälften av vitkålen i en smord ugnsform. Bred ut färsen över vitkålen. Avsluta med resten av kålen över färsen.
  4. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min

Servera med tex. kokt potatis, lingonsylt och gräddsås

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00