Kålpudding

kålpudding (3)

KÅLPUDDING (ca 6 port)

TIPS! Testa även att göra KÅLPUDDING I STEKPANNA

 

Recept

  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 kg köttfärs

Topping: 1 vitkålshuvud (ca 1,5 kg) 0,5 dl sirap, salt och vitpeppar

 

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom köttfärs och topping. Låt svälla i 10 min. Arbeta in färsen.
  2. Skär vitkål i bitar. Smörstek dem mjuka. Häll på vatten lite då och då under stekningen, ca 1 dl. Salta och peppra.
  3. Rör i sirap. Låt sjuda några minuter.
  4. Fördela hälften av vitkålen i en smord ugnsform. Bred ut färsen över vitkålen. Avsluta med resten av kålen över färsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min
  6. Servera med tex. kokt potatis, lingonsylt och gräddsås

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..