ANNONS

Semlor

/

fastlagsbulle (1)
Hej vänner ♥

Idag ska ni få ett recept på saftiga semlor som är supergoda. Om ni vill kan ni baka själva semlebullen i god tid och frysa in dem tills det är dags för semmelfika. När bullarna sedan ska tinas så är det bäst att låta dem göra det sakta i rumstemperatur.

Kanske är man bara sugen på en semla då tar man fram 1 st semlebulle. Resten kan ju ligga kvar i frysen till ett annat tillfälle. Eller så gör man klart alla 10 semlorna så fort de nybakade semlebullarna svalnat. Man gör som man vill. Vill bara att ni ska veta att de går jättebra att frysa (utan fyllning så klart)

semlor (4)

SEMLOR (10 st)
.



Steg 1, Semlor

  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 75 g tärnat rumsvarmt smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • ca 6 dl vetemjöl

(Ägg till pensling)

Gör så här
  1. Stöt kardemumma med mortel.
  2. Värm mjölk och kardemumma till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min
  5. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Forma till 10 bullar. Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min. Låt svalna
****************************************************************

Steg 2, Fyllning
  • ca 200 g mandelmassa
  • Mjölk
  • 5 dl vispgrädde
Topping : florsocker
.
Gör så här
  1. Riv mandelmassa på rivjärn.
  2. Skär av ett lock och gräv en grop i varje bulle. 
  3. Blanda smulorna från gropen med mandelmassa. Tillsätt mjölk till önskad konsistens. Fyll varje semla med fyllningen.
  4. Vispa grädden. Spritsa grädde på semlorna och lägg på locken. Pudra på florsocker

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

semlor (5)

På bilden ser ni även – DUMLEMUFFINS

semlor (6)

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00