Gifflar med pizzafyllning

GIFFLAR MED PIZZAFYLLNING (8 st)

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Recept

  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning : 16 skivor ost. 8 skivor rökt skinka. Oregano

Topping :  ägg och vallmofrön.

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, salt, ägg och strösocker.
  3. Arbeta in vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut en stor cirkel (ca 0,5 cm tjock) Skär degen i 8 trekanter.
  5. Lägg två ostskivor och en viken skinkskiva på varje trekant. Strö över oregano. Rulla ihop (börja rulla i den breda änden ner mot spetsen)
  6. Låt gifflarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 225 grader i 10-12 min.
0
6

Semlor

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett recept på saftiga semlor som är supergoda. Om ni vill kan ni baka själva semlebullen i god tid och frysa in dem tills det är dags för semmelfika. När bullarna sedan ska tinas så är det bäst att låta dem göra det sakta i rumstemperatur.

Kanske är man bara sugen på en semla då tar man fram 1 st semlebulle. Resten kan ju ligga kvar i frysen till ett annat tillfälle. Eller så gör man klart alla 10 semlorna så fort de nybakade semlebullarna svalnat. Man gör som man vill. Vill bara att ni ska veta att de går jättebra att frysa (utan fyllning så klart)

SEMLOR (10 st)

Baka även goda SEMLEMUFFINS



Steg 1, Semlor

  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 75 g tärnat rumsvarmt smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • ca 6 dl vetemjöl

(Ägg till pensling)

Gör så här

  1. Stöt kardemumma med mortel.
  2. Värm mjölk och kardemumma till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min
  5. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Forma till 10 bullar. Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min.Låt svalna

****************************************************************


Steg 2, Fyllning

  • ca 200 g mandelmassa
  • Mjölk
  • 5 dl vispgrädde

Topping : florsocker

Gör så här

  1. Riv mandelmassa på rivjärn.
  2. Skär av ett lock och gräv en grop i varje bulle. 
  3. Blanda smulorna från gropen med mandelmassa. Tillsätt mjölk till önskad konsistens. Fyll varje semla med fyllningen.
  4. Vispa grädden. Spritsa grädde på semlorna och lägg på locken. Pudra på florsocker

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

På bilden ser ni även – DUMLEMUFFINS

0
9

Världens godaste köttfärssås

Hej vänner ♥ Det här tycker mina barn är världens godaste köttfärssås 😛 Jag brukar kalla den för Fannys köttfärssås för det är ofta hon som lagar den och idén med kryddningen kommer från min mamma, hon kryddade alltid köttfärssåsen med denna kryddan när jag var liten.

Spagettikrydda heter kryddan och den finns i glasburk med blått lock i de flesta mataffärer. Jag har inga exakta mått på köttfärssåsen men här kommer en beskrivning:

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Ingredienser till köttfärssås

  • Köttfärs
  • Salt och vitpeppar
  • Spagettikrydda
  • Vatten
  • Ketchup

Gör så här

  1. Stek köttfärsen smulig ( tex. 800 g köttfärs ) Salta och peppra efter tycke.
  2. Häll på rikligt med spagettikrydda. Vi brukar ta ca 2/3 av en liten burk spagettikrydda till 800 g färs. Smaka er fram.
  3. Häll på några deciliter vatten. Smaka av med ketchup. Låt småputtra en stund. Servera köttfärssåsen med kokt pasta, sallad och lite extra spagettikrydda

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

4
11