ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glasstårta med riven choklad

/

GLASSTÅRTA MED RIVEN CHOKLAD

En supergod glasstårta med riven choklad. Smakar som GB:s halvlitersglass med krossad choklad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med desserter

Recept

  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 marängbotten

Gör så här

  1. Riv mjölkchoklad grovt på rivjärn.
  2. Vispa äggulor och strösocker pösigt
  3. Vispa i en annan skål upp grädden ganska hårt. Blanda ihop allt (spara ev. lite riven choklad som dekoration)
  4. Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Häll smeten över marängen.
  5. Täck med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre. Låt tina lite innan servering. Servera med tex denna glassåsen

TIPS! Baka även SEG SMÅKAKA MED ÄGGVITA

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00