Glasstårta med riven choklad
GLASSTÅRTA MED RIVEN CHOKLAD
En supergod glasstårta med riven choklad. Smakar som GB:s halvlitersglass med krossad choklad.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med desserter
Recept
- 200 g mjölkchoklad
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 marängbotten
Gör så här
- Riv mjölkchoklad grovt på rivjärn.
- Vispa äggulor och strösocker pösigt
- Vispa i en annan skål upp grädden ganska hårt. Blanda ihop allt (spara ev. lite riven choklad som dekoration)
- Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Häll smeten över marängen.
- Täck med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre. Låt tina lite innan servering. Servera med tex denna glassåsen
TIPS! Baka även SEG SMÅKAKA MED ÄGGVITA
0