Glasstårta med riven choklad

glasstårta (7)

GLASSTÅRTA MED RIVEN CHOKLAD

En supergod glasstårta med riven choklad. Smakar som GB:s halvlitersglass med krossad choklad.

 

Recept

  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 marängbotten
.
Gör så här:
  1. Riv mjölkchoklad grovt på rivjärn.
  2. Vispa äggulor och strösocker pösigt
  3. Vispa i en annan skål upp grädden ganska hårt. Blanda ihop allt (spara ev. lite riven choklad som dekoration)
  4. Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Häll smeten över marängen.
  5. Täck med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre.
  6. Låt tina lite innan servering. Servera med tex denna glassåsen

 

TIPS! Baka även SEG SMÅKAKA MED ÄGGVITA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..