ANNONS

Glasstårta med riven choklad

/
glasstårta (7)

GLASSTÅRTA MED RIVEN CHOKLAD

En supergod glasstårta med riven choklad. Smakar som GB:s halvlitersglass med krossad choklad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med desserter

Recept

  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 marängbotten

Gör så här

  1. Riv mjölkchoklad grovt på rivjärn.
  2. Vispa äggulor och strösocker pösigt
  3. Vispa i en annan skål upp grädden ganska hårt. Blanda ihop allt (spara ev. lite riven choklad som dekoration)
  4. Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Häll smeten över marängen.
  5. Täck med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre. Låt tina lite innan servering. Servera med tex denna glassåsen

TIPS! Baka även SEG SMÅKAKA MED ÄGGVITA

glasstårtor nougaten
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00