Citronlaxfilé med kall dill och gräslökssås

citronlax (2)

CITRONLAXFILÉ MED DILL OCH GRÄSLÖKSSÅS 

Gör den kalla dill och gräslökssåsen först.

 

Kall sås

  • ½ citron
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Salt, vitpeppar och tabasco
.
.
Gör så här:
  1. Pressa citronen. Rör ihop med de övriga ingredienserna. Salt och vitpeppar efter tycke. Tabasco endast några droppar.
  2. Ställ in såsen i kylen (kan förberedas i god tid)

***************************************************************

Lax

  • 4 laxfiléer (125 g /st)
  • Olivolja
  • ca 0,5 tsk salt
  • ½ citron
  • ca 1 tsk citronpeppar
  • 0,5 dl hackad dill
.
Gör så här:
  1. Lägg laxfiléerna i smord ugnsform.
  2. Ringla över olivolja. Salta. Pressa över citron. Krydda med citronpeppar. Strö över dill.
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 12 min (kolla att laxen är klar, använder du termometer ska tjockaste delen av laxfilén vara 52°)
  4. Exempel servering: Kokt potatis (gärna färskpotatis eller deikatesspotatis) sallad, kall dill och gräslökssås och fröknäcke

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..