Fläskfilé med champinjoner och timjan
FLÄSKFILÉ MED CHAMPINJONER OCH TIMJAN (ca 4 port)
Laga även FLÄSKFILÈ MED BASILIKA OCH MOZZARELLA
Recept
- 600 g fläskfilé
- Salt och vitpeppar
- 2 dl champinjoner
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 2,5 msk kalvfond
- 1 ask cocktailtomater
- Torkad timjan
- Soya
Gör så här
- Putsa och skiva fläskfilén. Salta och peppra. Bryn i smör tillsammans med delade champinjoner (konserverade eller färska)
- Rör ner creme fraiche, vispgrädde, kalvfondfond och tomater. Smaka av med salt, vitpeppar och valfri mängd timjan.
- Rör i lite soya för fin färg. Småkoka några minuter så tomaterna blir varma. Servera fläskfilén med tex. kokt eller ugnsbakad potatis, ris eller pasta
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs