ANNONS

Fläskfilé med champinjoner och timjan

/

fläskfile (8)

FLÄSKFILÉ MED CHAMPINJONER OCH TIMJAN (ca 4 port)

Laga även FLÄSKFILÈ MED BASILIKA OCH MOZZARELLA

Recept
  • 600 g fläskfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl champinjoner
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 msk kalvfond
  • 1 ask cocktailtomater
  • Torkad timjan
  • Soya
Gör så här
  1. Putsa och skiva fläskfilén. Salta och peppra. Bryn i smör tillsammans med delade champinjoner (konserverade eller färska)
  2. Rör ner creme fraiche, vispgrädde, kalvfondfond och tomater. Smaka av med salt, vitpeppar och valfri mängd timjan.
  3. Rör i lite soya för fin färg. Småkoka några minuter så tomaterna blir varma.

Servera fläskfilén med tex. kokt eller ugnsbakad potatis, ris eller pasta

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00