Citronbrownie

CITRONBROWNIE – Tips från min syster

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med mjuka kakor

Recept

  • 150 g smör
  • 1 citron
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 3 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3,5 dl vetemjöl

Gör här

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen.
  3. Vispa för hand ihop smör, kondenserad mjölk och ägg.
  4. Rör ner citronskal och saften från hela citronen (ca 4 msk)
  5. Blanda ner strösocker, vaniljsocker, salt och vetemjöl.
  6. Grädda i en pappersklädd smord form. ca 30×20 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde och hallon

Här finns fler tips på efterrätter – Lista med desserter

0
18

Köttfärssås utan gul lök

KÖTTFÄRSSÅS UTAN GUL LÖK (ca 6 port)

Den här köttfärssåsen gör jag utan gul lök. Självklart går det bra att fräsa med hackad gul lök med köttfärsen om man så önskar.

Recept

  • 700 g köttfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 förp. krossade tomater (ca 500g /st)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk frusen basilika
  • 0,5 msk torkad timjan
  • Salt och vitpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Fräs köttfärs smuligt i en klick smör. Pressa ner vitlök. Rör ner de övriga ingredienserna. Se till att buljongtärningarna smälter. Salta och peppra efter tycke.
  2. Låt småputtra under lock på svag värme i minst 30 min (späd eventuellt köttfärssåsen med lite vatten)

Servera med tex. kokt spaghetti, tomater och gurka. För extra festligt :Toppa med riven parmesanost eller Keldas ostsås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
19

Laxpasta med citronsmak

LAXPASTA MED CITRONSMAK (ca 6 port)

Börja med att koka 6 port spaghetti

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Recept

  • 2-3 dl champinjoner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • ca ½ pressad citron
  • salt och vitpeppar
  • 500 g laxfilé (tex 4 portionsbitar)

Gör så här

  1. Dela och fräs champinjoner i en klick smör.
  2. Häll på vispgrädde och vatten. Hetta upp. Smält ner buljongtärningen.
  3. Rör ner creme fraiche. Smaka av med citron, salt och vitpeppar.
  4. Skär eller klipp laxfilé i tärningar. Lägg dem i såsen.
  5. Lägg på lock. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min (när laxen är ljusrosa in till mitten är det klart) Blanda laxsåsen med den kokta spaghettin. Lägg upp på ett stort fat och strö ev. över hackad dill.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

0
13