Laxpasta med citronsmak
LAXPASTA MED CITRONSMAK (ca 6 port)
Börja med att koka 6 port spaghetti
Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur
Recept
- 2-3 dl champinjoner
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 dl creme fraiche (34%)
- ca ½ pressad citron
- salt och vitpeppar
- 500 g laxfilé (tex 4 portionsbitar)
Gör så här
- Dela och fräs champinjoner i en klick smör.
- Häll på vispgrädde och vatten. Hetta upp. Smält ner buljongtärningen.
- Rör ner creme fraiche. Smaka av med citron, salt och vitpeppar.
- Skär eller klipp laxfilé i tärningar. Lägg dem i såsen.
- Lägg på lock. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min (när laxen är ljusrosa in till mitten är det klart) Blanda laxsåsen med den kokta spaghettin. Lägg upp på ett stort fat och strö ev. över hackad dill.
Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor
0