ANNONS

Laxpasta med citronsmak

/

laxpasta (5)

LAXPASTA MED CITRONSMAK (ca 6 port)

Börja med att koka 6 port spaghetti

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Recept

  • 2-3 dl champinjoner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • ca ½ pressad citron
  • salt och vitpeppar
  • 500 g laxfilé (tex 4 portionsbitar)
Gör så här
  1. Dela och fräs champinjoner i en klick smör.
  2. Häll på vispgrädde och vatten. Hetta upp. Smält ner buljongtärningen.
  3. Rör ner creme fraiche. Smaka av med citron, salt och vitpeppar.
  4. Skär eller klipp laxfilé i tärningar. Lägg dem i såsen.
  5. Lägg på lock. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min (när laxen är ljusrosa in till mitten är det klart)

Blanda laxsåsen med den kokta spaghettin. Lägg upp på ett stort fat och strö ev. över hackad dill.

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00