Fiskpaté av torsk

fiskpaté (1)

FISKPATÉ AV TORSK

Detta är en fiskrätt som alla i vår familj är tokförtjusta i.
.
.
.
Recept
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 400 g färsk eller tinad torskfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 3 ägg
.
.
Gör så här:
  1. Låt vispgrädde och mjölk bli rumsvarmt.
  2. Skär torsk i bitar.
  3. Kör torsk, salt, vitpeppar, potatismjöl och ägg i en matberedare eller mixer.
  4. Späd lite då och då med vispgrädde och mjölk. Kör fisksmeten helt slät, ca 2 min.
  5. Häll smeten i smord och bröad avlång form (brödform) Täck formen med aluminiumfolie.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i 1 timmeLåt vila ca 15 min innan du stjälper upp den.
  7. Servera med tex. kokt potatis och räkstuvning eller räksås
  1. Anna skriver:

    Wow! Detta kan nog tom vår kräsne 2-åring gilla! Älskar fisk och äter det nästan varje dag! Tack för receptet!

    1. Vad kul Anna, alla mina barn i blandade åldrar gillar detta. Väldigt gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..