ANNONS

Fiskpaté av torsk

/

fiskpaté (1)

FISKPATÉ AV TORSK

Detta är en fiskrätt som alla i vår familj är tokförtjusta i.
.
.
.
Recept
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 400 g färsk eller tinad torskfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 3 ägg
.
.
Gör så här:
  1. Låt vispgrädde och mjölk bli rumsvarmt.
  2. Skär torsk i bitar.
  3. Kör torsk, salt, vitpeppar, potatismjöl och ägg i en matberedare eller mixer.
  4. Späd lite då och då med vispgrädde och mjölk. Kör fisksmeten helt slät, ca 2 min.
  5. Häll smeten i smord och bröad avlång form (brödform) Täck formen med aluminiumfolie.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i 1 timmeLåt vila ca 15 min innan du stjälper upp den.
  7. Servera med tex. kokt potatis och räkstuvning eller räksås
2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00