ANNONS

Rabarberpaj med knäckigt täcke

/

rabarberpaj (5)

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Knäcksmet
  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Rabarber Ca 500 g rabarber + 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl

Gör så här:
  1. Rabarber : Skär rabarber i bitar (skala rabarber först om skalet är tjockt) Lägg rabarberbitarna i en pajform. Häll på strösocker och potatismjöl. Blanda runt.
  2. Knäcksmet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver. Rör ner blandningen i kastrullen så du får en härlig knäcksmet 😛
  3. Bred ut knäcksmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min. 

Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

.
.
Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
.
Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT
2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00