ANNONS

Rabarberpaj med knäckigt täcke

/
rabarberpaj (5)

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Knäcksmet

  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Rabarber Ca 500 g rabarber + 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Rabarber: Skär rabarber i bitar (skala rabarber först om skalet är tjockt) Lägg rabarberbitarna i en pajform. Häll på strösocker och potatismjöl. Blanda runt.
  2. Knäcksmet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver. Rör ner blandningen i kastrullen så du får en härlig knäcksmet 😛
  3. Bred ut knäcksmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min.Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder –Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00