Rabarberpaj med knäckigt täcke
RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Knäcksmet
- 150 g smör
- 0,5 dl sirap
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
Rabarber : Ca 500 g rabarber + 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl
Gör så här
- Rabarber : Skär rabarber i bitar (skala rabarber först om skalet är tjockt) Lägg rabarberbitarna i en pajform. Häll på strösocker och potatismjöl. Blanda runt.
- Knäcksmet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver. Rör ner blandningen i kastrullen så du får en härlig knäcksmet 😛
- Bred ut knäcksmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min.Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp
Hitta snabbt utan bilder –Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
2