Rabarberpaj med knäckigt täcke

rabarberpaj (5)

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Testa även att baka MJUK RABARBERKAKA

 

Steg 1
  • ca 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
.
Gör så här:
Skär rabarber i småbitar (skala först om skalet är tjockt) Blanda med övriga ingredienser. Lägg i pajform.
***************************************************************
.
Steg 2
  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
.
Gör så här:
Smält smör. Drag grytan åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde. Blanda ihop resten av ingredienserna. Rör ner blandningen i grytan.
.
Bred allt över rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min. Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp
  1. Åh vad man blir sugen på rabarber när du visar detta recept,
    Önskar dej en bra torsdag och själv ska leta efter något av dina bröd att baka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..