Inlägget innehåller annonslänkar
Havretosca i springform
Hej med ett nytt recept ♥ Jag hinner inte baka så mycket nu när Oscar ser till att jag har fullt upp med annat men idag hann jag med en enkel och god kaka när han vilade.
En saftig havretosca som jag gräddade i springform blev det. Super-super-super god! Den måste ni testa, receptet kommer här:
HAVRETOSCA I SPRINGFORM
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk. Rör ner det smälta smöret.
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.Gör tosca under tiden kakan gräddas.
- Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
- När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
- Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Så här ser toscaglasyr ut. Glasyren ska sedan fördelas ut över kakan och så får den gräddas i 10 minuter till. Låt därefter toscakakan svalna en stund i formen. Sedan är det bara att äta och njuta. Blir det något över så går det bra att frysa.