Inlägget innehåller annonslänkar

Havretosca i springform

Hej med ett nytt recept ♥ Jag hinner inte baka så mycket nu när Oscar ser till att jag har fullt upp med annat men idag hann jag med en enkel och god kaka när han vilade.

En saftig havretosca som jag gräddade i springform blev det. Super-super-super god! Den måste ni testa, receptet kommer här:

HAVRETOSCA I SPRINGFORM

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn

Gör så här

 1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk. Rör ner det smälta smöret.
 3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
 4. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.Gör tosca under tiden kakan gräddas.
 5. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
 6. När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
 7. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Så här ser toscaglasyr ut. Glasyren ska sedan fördelas ut över kakan och så får den gräddas i 10 minuter till. Låt därefter toscakakan svalna en stund i formen. Sedan är det bara att äta och njuta. Blir det något över så går det bra att frysa.

7
49

Rabarberpaj med knäckigt täcke

Missa inte! – Rabattkod 20% giltig i 48 timmar – LÄS HÄR

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Knäcksmet

 • 150 g smör
 • 0,5 dl sirap
 • 1 dl vispgrädde
 • 2 dl vetemjöl
 • 2,5 dl havregryn
 • 2 dl strösocker
 • 1 tsk bakpulver

Rabarber Ca 500 g rabarber + 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl

Gör så här

 1. Rabarber : Skär rabarber i bitar (skala rabarber först om skalet är tjockt) Lägg rabarberbitarna i en pajform. Häll på strösocker och potatismjöl. Blanda runt.
 2. Knäcksmet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver. Rör ner blandningen i kastrullen så du får en härlig knäcksmet 😛
 3. Bred ut knäcksmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min.Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder –Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

2
72

Det luktar vår inne

Hej, veckorna går fort och helgerna med. Tyvärr. På tal om att vädra och städa. Jag har börjat med något halvtokigt. Jag läste ett tips en gång som jag blev sugen på att testa. Det handlade om att hänga ut nytvättade kläder på tork mitt i vintern. Gärna när det är riktigt kallt ute så de stelnar och blir alldeles stenhårda. Då är det perfekt.

Tvätten blir inte helt torr när den hänger ute men hänger man den sedan inne på eller i närheten av ett element så torkar den snabbt. Och det bästa av allt! Det luktar vår. Det måste ni testa.

Sekunden efter jag tog denna bilden så fick jag ta ner tröjan för Oscar ville ha den på sig. Nu ska jag förbereda inför nästa vecka. Packa väskor åt barnen och hjälpa några av dem med läxor. Jag hoppas även att jag och Fanny hinner kolla på ett avsnitt av Leif och Billy ikväll. Det skulle vara kul.

Vi ses imorgon igen ♥

0
18