Havretosca i springform

toscakaka
Hej med ett nytt recept 😀 Jag hinner inte baka så mycket nu när Oscar ser till att jag har fullt upp med annat men idag hann jag med en enkel och god kaka när han vilade. En saftig havretosca som jag gräddade i springform blev det. Super-super-super god! Den måste ni testa, receptet kommer här:

havretosca rund

HAVRETOSCA I SPRINGFORM

TIPS! Testa att baka en enkel SNICKERSKAKA

 

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn

 

Gör så här: 

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Vispa ägg ochh strösocker pösigt.
  3. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk.
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör tosca under tiden kakan gräddas.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  7. När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
  8. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

toscaglasyr
Så här ser toscaglasyren ut. Glasyren ska sedan fördelas ut över kakan och så får den gräddas i 10 minuter till. Låt därefter toscakakan svalna en stund i formen. Sedan är det bara att äta och njuta! Blir det något över så går det bra att frysa.

saftig toscakaka
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

  1. Har just tagit ut kakan ur ugnen, blir smarrigt till eftermiddagsfikat. Trevlig söndag.

  2. Först idag har jag lärt mig spara dina utsökta recept.

    1. Hej Ewa, vad bra och vad kul att du gillar recepten. Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..