ANNONS

Havretosca i springform

/

toscakaka
Hej med ett nytt recept 😀

Jag hinner inte baka så mycket nu när Oscar ser till att jag har fullt upp med annat men idag hann jag med en enkel och god kaka när han vilade.

En saftig havretosca som jag gräddade i springform blev det. Super-super-super god!

Den måste ni testa, receptet kommer här:

havretosca rund

HAVRETOSCA I SPRINGFORM

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn

Gör så här: 

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk. Rör ner det smälta smöret.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör tosca under tiden kakan gräddas.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  5. När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
  6. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

toscaglasyr
Så här ser toscaglasyr ut.

Glasyren ska sedan fördelas ut över kakan och så får den gräddas i 10 minuter till.

Låt därefter toscakakan svalna en stund i formen. Sedan är det bara att äta och njuta!

Blir det något över så går det bra att frysa.

saftig toscakaka

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

3
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00