Storbiff och tomatsås

Hej med ett smidigt middagstips ♥ Det är en jättestor biff som jag steker i stekpanna. Hela köttfärssmeten trycker jag ut i stekpannan och steker den till en storbiff som räcker till minst 4 portioner.

Att toppa biffen med ost är gott. Till storbiffen vill jag tipsa er om en enkel tomatsås som jag brukar göra på passerade tomater. Smaklig måltid.

STORBIFF OCH TOMATSÅS (ca 4 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Tomatsås

  • 1 förp. passerade tomater (ca 500 g)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fryst basilika
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar

Storbiff

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g köttfärs

Topping : Ost

Gör så här

  1. Tomatsås : Häll passerade tomter i en gryta. Pressa ner vitlök. Tillsätt en halv buljongtärning och de övriga ingredienserna. Låt tomatsåsen småkoka tills storbiffen stekts klart. Salt och vitpeppar efter tycke.
  2. Storbiff : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
  3. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff.
  4. Stek på medelvärme tills fin färg. Ca 3 min.
  5. Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Hyvla ost och täck över hela biffen. Lägg på ett lock över stekpannan. Stek på medelsvag värme tills biffen är klar. Servera storbiff och tomatsås med tex. pasta och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Här har jag tryckt ut köttfärssmeten i den heta stekpannan. Efter några minuter vänder jag storbiffen, då brukar jag använda locket till stekpannan eller en stor tallrik.

Den vända storbiffen toppas med ostskivor som sedan får smälta under lock medan biffen blir klar. Sedan är det bara att äta och njuta av en god måltid med liten arbetsinsats 😀 Mums…

2
19

Inlägget innehåller annonslänkar

Havretosca i springform

Hej med ett nytt recept ♥ Jag hinner inte baka så mycket nu när Oscar ser till att jag har fullt upp med annat men idag hann jag med en enkel och god kaka när han vilade.

En saftig havretosca som jag gräddade i springform blev det. Super-super-super god! Den måste ni testa, receptet kommer här:

HAVRETOSCA I SPRINGFORM

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk. Rör ner det smälta smöret.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.Gör tosca under tiden kakan gräddas.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  6. När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
  7. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Så här ser toscaglasyr ut. Glasyren ska sedan fördelas ut över kakan och så får den gräddas i 10 minuter till. Låt därefter toscakakan svalna en stund i formen. Sedan är det bara att äta och njuta. Blir det något över så går det bra att frysa.

7
49

Rabarberpaj med knäckigt täcke

Missa inte! – Rabattkod 20% giltig i 48 timmar – LÄS HÄR

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Knäcksmet

  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Rabarber Ca 500 g rabarber + 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Rabarber : Skär rabarber i bitar (skala rabarber först om skalet är tjockt) Lägg rabarberbitarna i en pajform. Häll på strösocker och potatismjöl. Blanda runt.
  2. Knäcksmet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker och bakpulver. Rör ner blandningen i kastrullen så du får en härlig knäcksmet 😛
  3. Bred ut knäcksmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min.Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder –Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

2
72