ANNONS

Storbiff och tomatsås

/

biff tomatsås
Hej med ett smidigt middagstips ♥

Det är en jättestor biff som jag steker i stekpanna. Hela köttfärssmeten trycker jag ut i stekpannan och steker den till en storbiff som räcker till minst 4 portioner.

Att toppa biffen med ost är gott. Till storbiffen vill jag tipsa er om en enkel tomatsås som jag brukar göra på passerade tomater. Smaklig måltid.

storbiff stekpanna

STORBIFF OCH TOMATSÅS (ca 4 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Tomatsås

  • 1 förp. passerade tomater (ca 500 g)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fryst basilika
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar

Storbiff

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g köttfärs

Topping : Ost

Gör så här:

  1. Tomatsås : Häll passerade tomter i en gryta. Pressa ner vitlök. Tillsätt en halv buljongtärning och de övriga ingredienserna. Låt tomatsåsen småkoka tills storbiffen stekts klart. Salt och vitpeppar efter tycke.
  2. Storbiff : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
  3. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff.
  4. Stek på medelvärme tills fin färg. Ca 3 min.
  5. Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Hyvla ost och täck över hela biffen. Lägg på ett lock över stekpannan. Stek på medelsvag värme tills biffen är klar.

Servera storbiff och tomatsås med tex. pasta och sallad.

biff köttfärs
Här har jag tryckt ut köttfärssmeten i den heta stekpannan.

Efter några minuter vänder jag storbiffen, då brukar jag använda locket till stekpannan eller en stor tallrik.

stekpanna köttfärs
Den vända storbiffen toppas med ostskivor som sedan får smälta under lock medan biffen blir klar.

Sedan är det bara att äta och njuta av en god måltid med liten arbetsinsats 😀

Mums…

tomatsås biff

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-bröd-baka
Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00