Kolapaj

kolapaj (2)

KOLAPAJ

TIPS! Testa även att baka KOLAFORMAR

.
Steg 1
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk matolja
  • 1 äggula
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk strösocker
.
Gör så här:
  1. Arbeta ihop allt med tex. matberedare eller elvisp.
  2. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm. Nagga.
  3. Grädda mitt i ugnen 250° i 10 min. Låt svalna.
*************************************************************
.
Steg 2
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
.
Gör så här:
  1. Koka ihop allt utom smöret. Sänk värmen.
  2. Småkoka på medelvärme tills kolan klarar kulprovet. Det tar ca 15-20 min. Rör ofta. Kulprovet = Droppa lite kola i kallt vatten. Går den att rulla till en kula så är kolan färdigkokt.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smöret. Häll kolan i pajskalet. Låt svalna.
  4. Ställ i kylen tills kolan stelnat. Ca 3 timmar. Servera med tex. vispad grädde eller glass och hallon

kola (5)
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..