ANNONS

Vinbärskaka

/

recept vinbärskaka

VINBÄRSKAKA

TIPS! Testa även mina 5-MINUTERS HALLONRUTOR

Recept
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl vinbär
  • 100 g kallt smör
Topping: Pärlsocker
.
.
Gör så här:
  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner vetemjöl.
  2. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Strö över vinbär 
  3. Hyvla smör över och strö på pärlsocker (hyvla med tex. osthyvel)
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min Strö ev. över lite pärlsocker till och låt svalna. 
  5. God att servera kylskåpskall med tex. vaniljvisp eller vispad grädde. Tips! Blanda i en gnutta strösocker och kardemumma innan ni vispar grädden.
0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00