Sockerkaka med glasyr och strössel

SOCKERKAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 75 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
Glasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten
Topping : Strössel
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
- Rör sist ner mjölk och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i 35-40 min. Kolla med provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.
- Smält smöret till glasyren. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner florsocker. Späd med vatten tills en krämig bredbar konsistens.
- Bred ut glasyr på kakan. Toppa med strössel.
En saftig och god kalaskaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor


0