ANNONS

Sockerkaka med glasyr och strössel

/
sockerkaka glasyr strössel

SOCKERKAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Glasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten

Topping : Strössel

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
  3. Rör sist ner mjölk och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i 35-40 min. Kolla med provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.
  5. Smält smöret till glasyren. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner florsocker. Späd med vatten tills en krämig bredbar konsistens.
  6. Bred ut glasyr på kakan. Toppa med strössel.

En saftig och god kalaskaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

strösselkaka
världens godaste kaka

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00