Sockerkaka med glasyr och strössel

sockerkaka glasyr strössel

SOCKERKAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL

TIPS! Testa även att baka RUND HAVRETOSCA

 

Recept

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Glasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten

Topping : Strössel

 

Gör så här:

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
  4. Rör sist ner mjölk och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i 35-40 min. Kolla med provsticka att kakan är genomgräddad. Låt den sedan svalna.
  6. Smält smöret till glasyren. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner florsocker. Späd med vatten tills en krämig bredbar konsistens.
  7. Bred ut glasyr på kakan. Toppa med strössel.

strösselkaka

världens godaste kaka
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..