Kanelrutor i långpanna

KANELRUTOR I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Denna kakan kallas också för sommarkaka 😀

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker

Topping : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl strösocker, 3 dl havregryn och 1,5 msk kanel

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ägget. Rör ner mjölk.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en djup pappersklädd smord och bröad långpanna 30×40 cm.
  4. Arbeta med fingertopparna ihop alla ingredienser till toppingen. Fördela ut över smeten i långpannan.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 225° i ca 15 min. Kolla med provsticka. Låt sedan svalna. Skär i rutor.
  6. Servera som en kaka med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk. Eller servera kakan som dessert med vaniljglass eller vispad grädde och bär.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

2
16

Kyckling i ugn

MYCKET SAFTIG KYCKLING I UGN

Detta är ett grundrecept som går att variera med olika kryddor.

Här finns fler kycklingrecept– 12 recept med kyckling

Recept

  • Färska eller upptinade kycklingfiléer
  • Smör
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna runt om i het stekpanna. Salta och peppra.
  2. Lägg kycklingen i ugnsform. Tillaga klartmitt i ugnen 200° i ca 20 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
11

Sockerkaka med glasyr och strössel

SOCKERKAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Glasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten

Topping : Strössel

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
  3. Rör sist ner mjölk och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i 35-40 min. Kolla med provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.
  5. Smält smöret till glasyren. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner florsocker. Späd med vatten tills en krämig bredbar konsistens.
  6. Bred ut glasyr på kakan. Toppa med strössel.

En saftig och god kalaskaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0
43