ANNONS

Ostfyllda vallmofrallor

/
vallmofranska

Hej med ett nytt brödrecept som får hoppa in i kategorin Ediths Bästa. När osten är omöjlig att hyvla och det blir en liten bit kvar som ingen vill äta, då använder jag ofta den sista biten till att göra frallor 😀

Det brukar vara precis lagom mängd ost till en liten sats frallor. Osten har jag i frallorna och på toppen använder jag vallmofrön och det blir så saftigt och gott! Testa ♥

bästa brödreceptet

OSTFRALLOR (9 st)

Baka även FANTASTISKA BRÖDET nr. 2

Recept

  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl riven ost
  • ca 7 dl vetemjöl

Topping : Ägg och vallmofrö

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 9 frallor.
  5. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
  7. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Ett topprecept i Ediths Bästa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

ljusa frallor
bästa bröd receptet
ostbröd
frallor
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00