Ostfyllda vallmofrallor

Hej med ett nytt brödrecept som får hoppa in i kategorin Ediths Bästa. När osten är omöjlig att hyvla och det blir en liten bit kvar som ingen vill äta, då använder jag ofta den sista biten till att göra frallor 😀

Det brukar vara precis lagom mängd ost till en liten sats frallor. Osten har jag i frallorna och på toppen använder jag vallmofrön och det blir så saftigt och gott! Testa ♥

OSTFRALLOR (9 st)

Baka även FANTASTISKA BRÖDET nr. 2

Recept

  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl riven ost
  • ca 7 dl vetemjöl

Topping : Ägg och vallmofrö

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 9 frallor.
  5. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
  7. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Ett topprecept i Ediths Bästa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

2
17

Stuvade makaroner

STUVADE MAKARONER (4-5 port)

Recept på köttfärsbiffar hittar ni HÄR

Recept

  • 1 liter standardmjölk
  • 5 dl makaroner med koktid 7-8 min
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar och muskotnöt

Gör så här

  1. Koka upp mjölken under omrörning.
  2. Häll i salt och makaroner. Sänk värmen till medelsvag. Låt makaronerna svälla i mjölken. Rör ofta så det inte bränns.
  3. Det är klart när makaronerna mjuknat och stuvningen är tjock (ca 20-25 min) Smaka av med vitpeppar och riven muskotnöt

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

0
10

Kanelrutor i långpanna

KANELRUTOR I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Denna kakan kallas också för sommarkaka 😀

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker

Topping : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl strösocker, 3 dl havregryn och 1,5 msk kanel

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ägget. Rör ner mjölk.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en djup pappersklädd smord och bröad långpanna 30×40 cm.
  4. Arbeta med fingertopparna ihop alla ingredienser till toppingen. Fördela ut över smeten i långpannan.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 225° i ca 15 min. Kolla med provsticka. Låt sedan svalna. Skär i rutor.
  6. Servera som en kaka med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk. Eller servera kakan som dessert med vaniljglass eller vispad grädde och bär.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

2
16