ANNONS

Ostfyllda vallmofrallor

/

vallmofranska
Hej med ett nytt brödrecept som får hoppa in i Ediths Bästa.

När osten är omöjlig att hyvla och det blir en liten bit kvar som ingen vill äta, då använder jag ofta den sista biten till att göra frallor 😀

Det brukar vara precis lagom mängd ost till en liten sats frallor. Osten har jag i frallorna och på toppen använder jag vallmofrön och det blir så saftigt och gott! Testa ♥

bästa brödreceptet

OSTFRALLOR (9 st)

Testa även att baka FANTASTISKA BRÖDET nr. 2

Recept

  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl riven ost
  • ca 7 dl vetemjöl

Topping: Ägg och vallmofrö

Gör så här:

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 9 frallor.
  6. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  7. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
  8. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Ett topprecept i Ediths Bästa

ljusa frallor

bästa bröd receptet

ostbröd

frallor

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

2
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00