Ostfyllda vallmofrallor

vallmofranska
Hej med ett nytt brödrecept som får hoppa in i Ediths Bästa 😀 När osten är omöjlig att hyvla och det blir en liten bit kvar som ingen vill äta, då använder jag ofta den sista biten till att göra frallor 😀 Det brukar vara precis lagom mängd ost till en liten sats frallor. Osten har jag i frallorna och på toppen använder jag vallmofrön och det blir så saftigt och gott! Testa ♥

bästa brödreceptet

OSTFRALLOR (9 st)

Testa även att baka FANTASTISKA BRÖDET nr. 2

 

Recept

  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl riven ost
  • ca 7 dl vetemjöl

Topping: Ägg och vallmofrö

 

Gör så här:

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 9 frallor.
  6. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  7. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
  8. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

ljusa frallor

bästa bröd receptet

ostbröd

frallor
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Pia skriver:

    Bakade dessa frallor igår dom var supergoda 👍 Blir en ny omgång i eftermiddag. Helt klart en favorit. Tack för receptet 🌷

    1. Men åh vad kul Pia 😀 Vad glad jag blir att du tyckte om dem. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..