Chokladbollar med mjölkchoklad

Hej vänner ♥ Nu har vi bakat av en chokladkaka. Barnen googlade och de bestämde att vi skulle baka chokladbollar med mjölkchoklad i smeten. Det hittade de lite överallt på nätet och visst lät det smarrigt så nu har vi testat.

Oj så gott det var. Chokladbollarna blev lite hårdare än vanliga och något mäktigare eftersom de innehåller mjölkchoklad. Barnen drack mjölk och jag drack kaffe när vi fikade. Perfekt sportlovsfika. Här kommer receptet :

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

CHOKLADBOLLAR MED MJÖLKCHOKLAD

Antal chokladbollar beror på hur stora ni gör dem

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 5 dl havregryn
 • 2 msk kakao
 • 1 msk vatten
 • 200 g mjölkchoklad

Topping : Riven kokos

Gör så här

 1. Lägg allt utom mjölkchoklad i en bunke.
 2. Bryt mjölkchoklad i bitar och smält över vattenbad.
 3. Häll i den smälta chokladen i bunken. Elvispa ihop allt i ca 5 min.
 4. Rulla ut bollar och vänd dem i kokos. Ställ in i kylen 1 timme eller längre.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

Choklad som smälter över vattenbad. När ni rullat ihop chokladbollarna behöver de stelna i kylen.

0
25

Söndagshälsning


Hej vänner. Här sitter jag med en trött liten Oscar bredvid mig. Jag räknade på det idag och den 9:e denna månaden, alltså igår, blev han 1 år och 5 månader.

Oscar är ju mitt 6:e barn så nej jag håller inte stenkoll på månaderna på något av barnen längre.

Idag har jag kört Wilma, min äldsta dotter till busstationen i Jönköping. Hon har haft 10 veckors LIA (lärande i arbete) och har bott hemma under den tiden och hos sin pojkvän Kevin. Nu är hon på väg med buss till sin studentbostad, många mil hemifrån, och imorgon börjar skolan för henne igen.

Nästa vecka har barnen här hemma sportlov. Skönt. Då satsar vi på långa sovmorgnar och mycket film. Jag har börjat kolla på en ny serie, den är flera år gammal så säkert har många av er sett den men för mig är den ny. Prison Break.

Ha det gott! Vi ses snart igen.

2
10

Ostfyllda vallmofrallor

Hej med ett nytt brödrecept som får hoppa in i kategorin Ediths Bästa. När osten är omöjlig att hyvla och det blir en liten bit kvar som ingen vill äta, då använder jag ofta den sista biten till att göra frallor 😀

Det brukar vara precis lagom mängd ost till en liten sats frallor. Osten har jag i frallorna och på toppen använder jag vallmofrön och det blir så saftigt och gott! Testa ♥

OSTFRALLOR (9 st)

Baka även FANTASTISKA BRÖDET nr. 2

Recept

 • 3 dl vatten
 • 1 msk rapsolja
 • 25 g jäst
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • 2 dl riven ost
 • ca 7 dl vetemjöl

Topping : Ägg och vallmofrö

Gör så här

 1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
 2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 9 frallor.
 5. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
 6. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
 7. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Ett topprecept i Ediths Bästa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

2
17