ANNONS

Fläskytterfilé i gräddig svampsås

/

recept fläskytterfile (2)

FLÄSKYTTERFILÈ I GRÄDDIG SVAMPSÅS (4-5 port)

Gör även en god FLÄSKYTTERFILÈ I GRÄDDSÅS

Steg 1, köttet
  • 1 fläskytterfilé (ca 700 g)
  • Olivolja
  • Salt och vitpeppar
  • Torkad timjan
Gör så här:
  1. Gnid in fläskytterfilén med olivolja. Klappa med händerna fast kryddorna runt om hela filén (putsa inte köttet, jag använder inga exakta mått på kryddorna men snåla inte)
  2. Bryn köttet i stekpanna tills fin färg. Lyft över till en ugnsform.
  3. Sätt in i ugnen 175° tills köttet nått en innertemperatur på 70°

Låt köttet vila. Gör såsen. Skiva köttet och lägg tillbaks i formen.

****************************************************************
Steg 2, såsen
  • 2-3 dl champinjoner
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk konc. kalvfond
  • Soya
  • Salt och vitpeppar
Gör så här:
  1. Dela och fräs champinjoner i en klick smör. Rör ner creme fraiche och vispgrädde. Värm upp såsen. Tillsätt kalvfond. Smaka av med soya, salt och vitpeppar.
  2. Häll såsen över köttet. Strö över lite extra timjan.

Servera med tex. hasselbackspotatis eller ris och sallad.

Eller om det ska vara extra smidigt servera med pulvermos

**************************************************************
Har du ingen termometer – gör så här:
Tillaga köttet mitt i ugnen 175° i ca 30 min.
Vira in köttet i aluminiumfolie låt vila i ca 10 min.
Om köttet ej är helt klart när du skivar upp det, sätt in det uppskurna köttet i ugnen en stund till.
0
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00