Storbiff med vitlök

Hej med dagens middag ♥ Storbiff kryddad med vitlök och oregano (supergod!!!) och hemgjord klyftpotatis serverad med köpt bearnaisesås.

Babyspenat och paprika blev det som sallad till maten. Tänk på att smula sönder oregano när ni blandar ner den i bunken då får ni ut mer smak. Vi alla här hemma tyckte att det blev så gott med vitlök i biff så detta receptet lägger jag i EDITHS BÄSTA

STORBIFF MED VITLÖK (ca 4 port)

Klicka på länken för BESKRIVNING PÅ KLYFTPOTATIS

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g köttfärs

Topping : Ost och persilja

Gör så här

  1. Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff.
  3. Stek på medelvärme tills fin färg. Ca 3 min.
  4. Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Täck biffen med hyvlad ost. Lägg på ett lock över stekpannan. Stek på medelsvag värme tills biffen är klar. Strö på hackad persilja innan servering.

Servering :klyftpotatis, storbiff, bearnaisesås och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

0
24

Jobbig natt

Godmorgon idag är jag trött. En av killarna har blivit sjuk och han har haft det så jobbigt hela natten. Västa sjukdomen, den som kräver att man samsover med en hink och slår ut en totalt. Varför kan ingen uppfinna en medicin mot kräksjuka.

Till middag idag har barnen önskat storbiff så det får det bli. Jag ska även kapa rullgardiner idag. Så att de passar i våra fönster. De ska Fredrik få sätta upp i några rum på övervåningen. Solen skiner och välkommen är den men den behöver inte väcka barnen så tidigt. De här rullgardinerna håller ljuset ute när det behövs.

Sportlovet är snart slut. Varje dag under lovet har jag bakat en plåt med 4 långa baguetter. Alla fyra baguetterna har fått plats på en plåt. Barnen älskar dem och då menar jag verkligen ÄLSKAR. Godare än de i affären säger de. När alla är friska ska jag fota när jag bakar baguetterna och ge er receptet ♥ Vi ses!

Nu finns RECEPTET PÅ BAGUETTERNA HÄR

0
13

Fläskytterfilé i gräddig svampsås

FLÄSKYTTERFILÈ I GRÄDDIG SVAMPSÅS (4-5 port)

Gör även en god FLÄSKYTTERFILÈ I GRÄDDSÅS

Steg 1, köttet

  • 1 fläskytterfilé (ca 700 g)
  • Olivolja
  • Salt och vitpeppar
  • Torkad timjan

Gör så här

  1. Gnid in fläskytterfilén med olivolja. Klappa med händerna fast kryddorna runt om hela filén (putsa inte köttet, jag använder inga exakta mått på kryddorna men snåla inte)
  2. Bryn köttet i stekpanna tills fin färg. Lyft över till en ugnsform. Sätt in i ugnen 175° tills köttet nått en innertemperatur på 70° Låt köttet vila. Gör såsen. Skiva köttet och lägg tillbaks i formen.

****************************************************************

Steg 2, såsen

  • 2-3 dl champinjoner
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk konc. kalvfond
  • Soya
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Dela och fräs champinjoner i en klick smör. Rör ner creme fraiche och vispgrädde. Värm upp såsen. Tillsätt kalvfond. Smaka av med soya, salt och vitpeppar.
  2. Häll såsen över köttet. Strö över lite extra timjan. Servera med tex. hasselbackspotatis eller ris och sallad.

**************************************************************

Har du ingen termometer – gör så här:

Tillaga köttet mitt i ugnen 175° i ca 30 min.

Vira in köttet i aluminiumfolie låt vila i ca 10 min.

Om köttet ej är helt klart när du skivar upp det, sätt in det uppskurna köttet i ugnen en stund till.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
28