Storbiff med vitlök

biff vitlök
Dagens middag. Storbiff kryddad med vitlök och oregano (supergod!!!!) och hemgjord klyftpotatis serverad med köpt bearnaisesås. Babyspenat och paprika blev det som sallad till maten. Tänk på att smula sönder oregano när ni blandar ner den i bunken då får ni ut mer smak. Vi alla här hemma tyckte att det blev så gott med vitlök i biffen så detta receptet lägger jag i EDITHS BÄSTA

köttfärslimpa vitlök

STORBIFF MED VITLÖK (ca 4 port)

Klicka på rosa texten för BESKRIVNING PÅ KLYFTPOTATIS

 

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g köttfärs

Topping: Ost och persilja

 

Gör så här:

  1. Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff.
  3. Stek på medelvärme tills fin färg. Ca 3 min.
  4. Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Täck biffen med hyvlad ost. Lägg på ett lock över stekpannan. Stek på medelsvag värme tills biffen är klar. Strö på hackad persilja innan servering.
  5. Servering: Klyftpotatis, storbiff, bearnaisesås och sallad.

biff och klyftpotatis

jättebiff

köttfärsbiff ugnspotatis
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..