ANNONS

Bananpaj med choklad

/

bananpaj

BANANPAJ MED CHOKLAD –  Här finns en till BANANPAJ

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 3 bananer
  • 200 g mjölkchoklad

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör, strösocker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.
  2. Fördela ut hälften av smuldegen i en pajform eller en mindre gratängform. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
  3. Skiva bananer. Täck med banan över smuldegen i formen.
  4. Hacka mjölkchoklad grovt. Blanda ihop chokladen med den sista smuldegen. Täck med blandningen över bananskivorna.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. 

Servera bananpaj varm med vaniljglass eller vispad grädde.

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

banan paj
Här ser ni hur jag har täckt hälften av smuldegen med skivad banan.

Över bananskivorna (glömde fota det) fördelar jag sedan ut den sista smuldegen blandad med grovt hackad choklad.

Chokladen smälter i ugnen men blir inte rinnande utan chokladbitarna blir krämiga.

Servera bananpaj medan den fortfarande är varm.

bananpaj choklad

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00