Bananpaj med choklad

BANANPAJ MED CHOKLAD – Här finns en till BANANPAJ
Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
Recept
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 3 bananer
- 200 g mjölkchoklad
Gör så här
- Elvispa ihop smör, strösocker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.
- Fördela ut hälften av smuldegen i en pajform eller en mindre gratängform. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Skiva bananer. Täck med banan över smuldegen i formen.
- Hacka mjölkchoklad grovt. Blanda ihop chokladen med den sista smuldegen. Täck med blandningen över bananskivorna.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. Servera bananpaj varm med vaniljglass eller vispad grädde.
Hitta snabbt utan bilder –Lista med söta pajer och tårtor

Här ser ni hur jag har täckt hälften av smuldegen med skivad banan. Över bananskivorna (glömde fota det) fördelar jag sedan ut den sista smuldegen blandad med grovt hackad choklad.
Chokladen smälter i ugnen men blir inte rinnande utan chokladbitarna blir krämiga.
Servera bananpaj medan den fortfarande är varm.

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept
0