Bananpaj med choklad

bananpaj

BANANPAJ MED CHOKLAD

TIPS! Här hittar ni en till BANANPAJ

 

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 3 bananer
  • 200 g mjölkchoklad

 

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör, strösocker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.
  2. Fördela ut hälften av smuldegen i en pajform eller en mindre gratängform. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
  3. Skiva bananer. Täck med banan över smuldegen i formen.
  4. Hacka mjölkchoklad grovt. Blanda ihop chokladen med den sista smuldegen. Täck med blandningen över bananskivorna.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. 
  6. Servera bananpajen varm med vaniljglass eller vispad grädde.

banan paj
Här ser ni hur jag har täckt hälften av smuldegen med skivad banan. Över bananskivorna (glömde fota det) fördelar jag sedan ut den sista smuldegen blandad med grovt hackad choklad. Chokladen smälter i ugnen men blir inte rinnande utan chokladbitarna blir krämiga. Servera bananpajen medan den fortfarande är varm.

bananpaj choklad
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..